Setmana -9

vecteur calendrierSota aquest títol engego una sèrie de posts en què intentaré recollir l’activitat que he portat a terme durant la setmana anterior. No pretén ser un resum exhaustiu de cada cosa que hagi fet, sinó una enumeració amb alguns comentaris valoratius i molt personals. Una manera com una altra d’obrir una mica més la finestra i deixar entrar llum en el dia a dia d’una persona que, humilment, va acceptar l’encàrrec de ser candidat a l’alcaldia de la seva ciutat.

Diumenge passat, dia 15, mancaven 10 setmanes justes per a les eleccions municipals. Dos mesos i mig. Setanta dies. Pot semblar una infinitat, però en el món en que vivim, en que tot passa tan ràpid, el vertígen que pot arribar a produir aquesta proximitat amb el 24 de maig és força gran.  I ha estat una setmana molt especial i intensa…

Dilluns, darreres converses amb persones a qui volíem demanar que formessin part de la nostra candidatura. La veritat és que fer una llista electoral és una tasca molt complexa, però a la vegada il·lusionant. Han estat setmanes de parlar amb molta gent, de dins i fora del partit. D’explicar-los quina és la nostra idea de Sant Boi, quins projectes tenim i com creiem que podem tirar-los endavant. Però també, i sobretot, d’escoltar quines inquietuds tenen, fins a quin punt coincideixen o difereixen amb el nostre anàlisi de la situació, i de trobar aquells elements comuns que ens permeten treballar plegats. Amb les converses de dilluns, tancàvem els darreres serrells de la candidatura que aprovaríem dimecres.

Dimarts, tercera sessió dels “Diàlegs per un Nou Sant Boi”, aquest cop sobre “Ciutat Parésemprenedora”, per a parlar d’economia, comerç, indústria i agricultura. Amb els diàlegs, el que intentem fer és situar el nostre anàlisi de la situació actual, i escoltem què en pensa la gent. Som conscients que construir una ciutat no pot ser només cosa d’uns quants, d’aquells qui pensem exactament igual perquè formem part del mateix partit, sinó que cal construir-la comptant amb la visió del màxim nombre de gent possible… de tothom, a poder ser.  Aquesta és la nostra manera d’entendre la política, la de la ciutat deliberadora, aquella que promou el debat en el sí de la ciutadania i entre ella i els representants polítics. En aquesta sessió en concret, tot un plaer poder comptar amb en Lluís Parés, de la Unió de Pagesos, així com amb la Rosa Berrio i en Joan Ros, que a banda de ser experts en els seus respectius temes, ens acompanyaran a la nostra candidatura electoral com a independents, en el 2 i el 5 respectivament.

assembleaDimecres, dia molt important i ple d’emocions. Era el moment de defensar davant l’assemblea local d’Esquerra, integrada per militants, simpatitzants i amics i amigues, la proposta de candidatura en la que hem treballat amb tanta il·lusió durant setmanes. Una candidatura àmplia, formada per 31 persones. Plural i oberta, amb 9 persones que hi participen com a independents, 2 d’elles entre els 5 primers. Jove, amb una mitjana d’edat de 42 anys, però amb persones amb contrastada experiència en diferents àmbits de la ciutat, també dins l’administracó. Paritària, que intercala homes i dones al llarg de tota la llista. Representativa dels barris i els sectors socials de Sant Boi. I per damunt de tot, una candidatura formada per persones normals, que s’estimen la seva ciutat perquè s’estimen la gent que hi viu, i que fan un pas endavant per intentar assolir els objectius que ens fixem col·lectivament. A tots ells, aprofito aquest espai per agrair-los que vulguin fer-se seva aquesta apassionant aventura en la que portem temps treballant.

Dijous, dia de felicitacions i reaccions. La nostra candidatura ha creat molt bona impressió entre diferents sectors de la ciutat, i això és senyal que hem sabut equilibrar els diferents elements que cal combinar per a presentar un bon equip per a governar la ciutat. Entrevista a la ràdio, on a banda de demanar-me per la nostra candidatura, em pregunten per les reaccions a la notícia publicada per l’Ara referent al fins ara cap de llista d’ICV. Una notícia que personalment em decepciona força, perquè crec que aquest tipus d’informacions no s’han d’amagar, que és millor explicar-les i intentar argumentar els perquès, enlloc d’esperar que no surtin a la llum…i qui dia passa, any empeny.

Divendres, posada en escena de la suma entre Esquerra Republicana i l’Associació imageSocialisme Catalunya i Llibertat, liderada per en Toni Comín. Un acord que exemplifica quina és la línia de treball del nostre partit. Una línia d’obertura, de suma, d’arribar a acords amb el màxim nombre d’agents possibles per tal de poder construir la República Catalana, i fer-ho des dels valors de la justícia social i la igualtat d’oportunitats. En el cas de Sant Boi, aquest acord es visualitza amb la presència d’en Joan Ros al número 5 de la nostra candidatura.

10688415_782339855193956_3496182265856756600_oDissabte, suspensió de la parada informativa prevista per culpa del mal temps. A la tarda, però, a la manifestació d’Unitat Contra el Feixisme i el Racisme que, sota el lema “Stop Islamofòbia” va recórrer els carrers de Sant Martí a crits de “fora feixistes dels nostres barris i dels nostres ajuntaments”. No podem permetre que les actituds racistes i feixistes es facin un lloc en la nostra societat. Una societat construida amb l’esforç de tanta i tanta gent, independentment de l’origen nacional o cultural de cadascú. A Sant Boi n’hi ha que intenten utilitzar la crisi per colar els seus discursos racistes i que, fent-ho, van aconseguir representació a l’Ajuntament. És també un dels nostres objectius, desallotjar-los de les institucions per evitar que laminin el valor més preuat d’una ciutat, la nostra convivència.

I mentrestant, tot el dia amb l’ull posat a Madrid, on nombrosos companys i companyes de l’Assemblea d’Aturats de Sant Boi van participar de la Marxa de la Dignitat, per exigir pa, sostre i feina amb dignitat per a tothom, com a elements essencials per al lliure desenvolupament de les persones.

I diumenge. Avui hi havia d’haver carxofada, però per la previsió de pluja es va postposar fins la setmana vinent, així que una mica de descans no anirà malament…mentre esperem al vespre, que hi ha derbi entre el Barça i el Madrid! Perquè sí, aquells qui ens dediquem vocacionalment a la política, també som persones normals i corrents. Així que faig el meu pronòstic per aquest vespre… 3-1 a favor del Barça!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s